IALO 5.0

December 4, 2023

LTH Castings d.o.o. je skupaj s podjetjema  Niko d.o.o. in CRMT d.o.o. pridobil sofinanciranje RRI projekta na Javnem razpisu Spodbude za raziskovalne projekte NOO, ki ga je razpisala Javna agencija SPIRIT in MGRT.

Naslov projekta: INTEGRALNO ALU LIGHT OHIŠJE ZA E-MOBILNOST 5.0

Akronim projekta: IALO 5.0

Projekt financira Evropska Unija – NextGenerationEU. Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma Načrt za okrevanje in odpornost (NOO).

Cilj projekta je razvoj tehnologije in proces za inovativen izdelek, ki bo digitalno podprt in namenjen trajnostni mobilnosti prihodnosti. Bistvo projekta je razvoj tehnologije tornega varjenja sestavov iz litih in gnetnih aluminijevih zlitin, ki nam bo pri konkretnem izdelku integralnega ohišja elektronike za e-avtomobile omogočilo nadomestitev dveh ulitih stranskih pokrovov s hladno preoblikovanimi pokrovi. Zastavljeni RRI projekt naslavlja razvoj procesa in izdelka, ki vključuje tehnologije z nizkim ogljičnim odtisom, materiale, ki so 100% reciklirani in reciklabilni in je namenjen trajnostni e-mobilnosti. V RRI projektu bomo raziskovali možnosti povečanja energetske in snovne produktivnosti z razvojem digitalnih orodij, ki bodo podpora proizvodnim procesom. Digitalno podprt proces bo omogočil hitrejše prilagajanje proizvodnje in s tem boljšo kakovost končnega izdelka ter procesno sledljivost.

Vrednost projekta: 719.970 EUR

Sofinanciranje: 299.000 EUR

Vodilni partner: LTH Castings d.o.o.

Obdobje izvajanja: 1. 11. 2023 do 31. 10. 2025

Partnerja: Niko d.o.o. in CRMT d.o.o.

Ready for the next step?

Our team of experts is here to answer your questions and discuss how we can boost your operational efficiency by merging rich tradition with a progressive mindset.